Black Man’s Wheels en die Mercedes-Benz SEB-klas

By al die absurditeite wat hierdie droewe land tans teister, is daar Cosatu se jongste betigtiging van ministers met uitspattige voertuie. Asof “demonokrasie” van die Afrikatipe nie juis rondom ‘n keiserlike lewenstyl vir politici in bankrot lande draai nie.

Sonder Mercedes- en BMW-handelaars, asook hotelgroepe wat vyfsterhotelle regoor die vasteland bedryf, sou demonokrasie nie kon bestaan nie. As ‘n “leier van die mense” nie in sy swart Duitse voertuig, tesame met ‘n gevolg van flitsende blou ligte en loeiende sirenes die ander motoriste van die pad kon afdwing op pad na ‘n konferensie in ‘n vyfsterhotel nie, sou niemand kon glo dat regering in Afrika bestaan nie.

Suid-Afrika is geen uitsondering nie, behalwe dat die staat nog nie so bankrot is soos dié in Zimbabwe of Swaziland wat op buitelandse hulp moet staatmaak om aankope van Duitse weeldemotors te finansier nie. Gegewe die standaard van “maagpolitiek” elders op ons vasteland, is Blade Nzimande se 1,1-miljoenrand-BMW-750i eintlik “beskeie”. Indien dit koeëlvas gemaak was en met ‘n paar missiellanseerders toegerus was om lede van die gepeupel wat dit te naby daaraan waag met die druk van ‘n knoppie weg te blaas, sou mens dalk kon praat van “oorbesteding”.

Eintlik stel die ANC-regering ‘n goeie voorbeeld, veral vir daardie kleiner munisipaliteite waar burgemeesters gereeld ‘n aansienlike deel van die jaarlikse begroting op ‘n luuksemotor uitgee. Indien so ‘n munisipaliteit agterna nie ‘n broodnodige rioolpomp kan bekostig of die vullis nie verwyder word nie, wel, wat maak dit alles uiteindelik saak? Solank hierdie noodsaaklike simbole van demonokrasie wat uit Beiere of Stuttgart stam, vertoon kan word, loop alles mos klopdisselboom.

Die setel van demonokrasie is uiteindelik nie die parlement, waar 400 ander etende, besturende, reisende en konsumerende parasiete saamgetrek is nie, maar die Mercedes- of BMW-handelaar, tesame met die vyfsterhotel. Dis hier waar die wese van regering hom voltrek. “Regering”, waarsonder ons in hierdie land baie goed sou kon klaarkom, bestaan uit die besteding van die belastingbetaler se fondse op onnodige goedere wat die inherente minderwaardigheidsgevoel van Afro-politici moet besweer. Geen katedraal in die oerwoud en geen blink, swart, Duitse motor kan ooit te duur wees om Afrika se gekrenkte waardigheid tot aan die uitspansel te verhef nie.

Waarskynlik is Cosatu ook nie ernstig met sy uitlatings oor ministeriële ampsmotors nie. Dit getuig van een of ander Protestantse of Calvinistiese skuldgevoel oor staatsbesteding. Verwoerd was blykbaar bekommerd oor “wat die volk sou sê” toe daar by Libertas ‘n swembad geïnstalleer is.

Hiermee het Verwoerd sy verknogtheid aan die “apartheidsreëlboek” getoon.

Hoe ver het Suid-Afrika sedertdien nie gevorder in sy “bevryding” van alle blanke kleinsieligheid in dié verband en die regeerstyl ten noorde van die Limpopo omhels nie?

Anders as wat Cosatu dink, het die ANC lankal reeds die “apartheidsreëlboek” saam met Afrikaanse skole, skoon water en werkende staatshospitale tot “die asblik van die geskiedenis” verdoem en is ons bevoorreg om aan die skitterende leierskap van BMW- en Mercedes-entoesiaste blootgestel te word.

Dis hoog tyd dat ons wonderlike media ons gemotoriseerde regering ‘n bietjie meer ophemel. Sommige motormaatskappye sal seker nie omgee om bykomende advertensies by sulke berigte op te neem nie.

Lank lewe die Black Man’s Wheels! Lank lewe die Mercedes-Benz SEB-klas! In hul Hitleriaanse en nasionaal-sosialistiese praal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *