Gedwonge integrasie kan ook tot rassehaat lei

Ek sien dit word nou allerweë betreur dat die reënboognasie skipbreuk gely het. Maar die hoop word op Jonathan Jansen en diesulkes geplaas wat die jonger geslag gaan dwing om in mekaar se geselskap te verkeer en so “nasie te bou”.

Die ironie is natuurlik, soos onlangse navorsing in die VSA bevind het (en waaroor Newsweek enkele weke gelede berig het), dat hoe meer geleenthede mense van verskilende rasse kry om te assosieer, hoe meer kan hulle insgelyks deur mekaar afgestoot word. Jansen se gedwonge integrasie by Kovsies mag dalk die teenoorgestelde uitwerking hê as wat hy beoog: meer wedersydse afkeer en rassehaat.

Al wat ons met sekerheid kan sê, is dat Suid-Afrika nie uit ander lande, soos die VSA, se foute kan leer nie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *