The Cuban occupation of South Africa

The announcement last week that Cuban military personnel would be sent to South Africa to train the ANC’s army has caused grave concern among the Afrikaner minority in South Africa. Not only have Afrikaners been placed in category six by the international Genocide Watch group, but many of them previously fought against Cuban military adventurism in Africa, killing and wounding a substantial number of Cubans. They are at risk of Cuban revenge and victimisation.

Amid increasing ethnic tension within South Africa, exemplified by suspended ANC Youth leader Julius Malema’s incitement to genocide against Afrikaners and Boers, as well as ongoing controversies relating to race and language in South Africa, the Cuban military presence could only exacerbate such tension.

The former SADF entered Angola to fight Cuba on behalf of the USA and what was then known as the “free world”. The disastrously inept Afrikaner leadership is largely at fault for allowing a complete takeover of South Africa by radical and communist elements, leading to the planned Cuban occupation of South Africa. However, Western support for the ANC in the 1980’s, including the financial backing of Sweden and Britain’s Anglican Church, also ensured the radical, leftwing revolution that has swept over South Africa since the early 1990’s.

The only reason why the current ethnic atrocities such as so-called farm murders being committed against the Afrikaner minority have not deteriorated into fullscale genocide, is because of state incompetence and incapacity. The infusion of Cuban military personnel into the current SADF, which is nothing but an ANC militia like Umkhonto we Sizwe, could provide the ANC with the means and capacity to wage an intrastate war against the Afrikaner minority whom it hates so much.

Afrikaners have a right to be protected from the ANC and Cuba by the United States, their former Cold-War ally. Conservatives in the USA should note that the Cuban army will henceforth be stationed within the borders of a former friend of America.

This comment was first published on praag.co.uk.

Join the Conversation

8 Comments

 1. Hi Dan,
  Waar kan mens bewys kry dat die Kubaanse Suid Afrika toe kom om die ANC se “Army” op te lei?

  Groete,

  Joe

 2. Hmm, I’ve read articles that Cuban military personnel will be sent to South Africa, but what proof do you have that they’ll be fighting exclusively for the ANC against the white minority? As it is I suspect the SADF doesn’t have any competent instructors at the moment, and chances that they’d ask an Afrikaner military veteran for help is, well, zero. So they must get it from somewhere – the country needs some form of defence (aside from the many fighter jets standing in a hangar somewhere, and a naval force more suited to the 1920’s).

  I’m a caucasian South African myself, and think you should rather back your story with credible sources; this type of thing could cause a lot of panic and create a lot of bad tension. As it is baseless reporting like this could be just the thing to take things from bad to worse in a very short time.

 3. Dit was verlede week op Sapa, die mees betroubare Suid-Afrikaanse nuusbron. Kyk bo in die eerste sin van die artikel: Ek het nou die skakel ingesit na praag.co.uk toe. Jy kan enige sin uit daardie berig in Google intik en jy sal dit op ander SA nuusbronne ook kry, soos The Star/Independent-groep, News24 waarskynlik, ens.

 4. Leo, look, the Cubans are coming, that is a fact announced by the minister. Click on the link in the first sentence of my comment, which will take you to the Sapa story on praag.co.za. You can also check it on IOL and many other SA websites, linked to major newspapers. The big question is: what are they coming to do here? Why would any movement like the ANC invite another armed force into its territory if not to eventually strike at its traditional enemy? There are many statements on ANC Today, including policy statements in their “Strategy and Tactics” document where they describe us as “the enemy”.

 5. So, as die Kubane die ANC gaan kom help, sal ons gou agterkom wanneer verdere menseregte weggeteken word deur die regering om die gemeenskappe – veral die blankes te begin benadeel. As/wanneer dit gaan begin, moet hulle aanvaar dat weerstand onvermydelik gaan wees.
  Hulle moet dan maar aanvaar, die blanke volk sal begin saamstaan die aanslag verset.

 6. Ek het dit gelees, en verstaan jou standpunt. Ek’s net nie seker of mens so gou moet wees om te dink dat hulle uit is om ons uit te roei nie; omdat dit so ‘n plofbare stelling is moet mens eers seker maak dat dit wel die geval is. Ek dink dit sal ook wys wees om vas te stel hoe groot ons weermag eintlik is en of daar enige kenmerklike toename in personneellede was oor die afgelope 18 maande of paar jaar – enigiets wat kan dui dat daar iets aan die gang is.

  Dit gese, ek is baie seker dat daar mense is wat blankes in Suid Afrika wil uitroei, en moontlik aktief besig is daarmee. Maar jy moet ook ingedagte hou dat ons ‘n baie groot bydrae tot die ekonomie maak – om ons eweskielik te probeer uitwis sal verskriklik dom wees op meer as een vlak.

 7. Ek het dit al vaagweg gehoor, maar wil byvoeg dat ek seker is daar gaan ondergrondse ver regse aktiwiteiet ook maar aan. Wat gaan buitendien huidiglik in die wermag/polisiemag/ lugmag/ aan, behalwe totale wanorde? Sal die Kubane, sonder om sogenaamde ‘menseregte’ te skend, enige inpak op die moraal, werksetiek of toegewydheid kan maak, en wat van al die ‘anderskleuriges’ wat ook, soos ons iets positiefs in die land wil regkry? Vergelyk die verset teen die sg. ‘secrecy bill’. Dit was geensins aan ras gekoppel nie.

 8. Ek het ‘n ooggetuie wat Chinese soldate in volle uniform op ‘n “hoenderplaas” by Tarlton gesien het. Die teel batterye is ingerig as ‘n kaserne. Dit is die moeite werd om verder te ondersoek. Is daar enige inligting in die media oor Chinese militêre aktiwiteite in Suid=Afrika?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *